Eredu berri batek lagundu lezake gidalerroak finkatzen eta ebidentzian oinarritutako aholkuak hobetzen arraina kontsumitzearen arrisku eta onurei buruz, bereziki haurdunaldian.

The American Journal of Epidemiology aldizkarian argitaratutako artikulu batean, Brigham and Women 's Hospital, Harvardeko TH Chan Osasun Publikoko Eskola, Rochesterreko Unibertsitateko Zentro Medikoa eta Cornelleko Unibertsitatea, guztiak Estatu Batuetako erakundeak, kontsumitutako arrainean merkurioaren batez besteko eduki zenbatetsia kontuan hartzen duen esparru berri bat aurkezten dute, merkurioak arrainean dauden mantenugaien onura potentzialen aurrean dituen ondorio kaltegarriak aztertzen lagunduz.

Ikuspegi hori Massachusettsen arraina kontsumitzen zuen populazio bati aplikatzean, taldea ohartu zen, oro har, onuragarria zela haurdunaldian merkurio gutxiko gero eta arrain kantitate handiagoak kontsumitzea, eta, aldiz, merkurio asko zuen arrain gehiago kontsumitzea kaltegarria zela garapen neurologikorako.

Balorazioa

"Arrainaren kontsumoari buruzko orientazioa bilatzen duten pazienteentzat, abisu publikoak nahasgarriak izan daitezke eta arrainaren kontsumoa gutxitzea ekar dezakete", adierazi du Susan Korrick egile nagusiak, Sareko Medikuntzako Channing Dibisioko eta Brighameko Biriketako Medikuntzako eta Zainketa Kritikoetako Dibisioko kideak. "Gure ikerketaren arabera, arrain gehiago jatea onuragarria izan daikete, oro har, garapen neurologikorako, haurdun dauden pertsonek merkurio maila baxuko arraina kontsumitzean, baina kaltegarria merkurioaren batez besteko mailarik altueneko arraina kontsumitzen badute. Garrantzitsua da pertsonek pentsatzea zer arrain mota kontsumitzen duten, kontsumoa erabat murriztu beharrean", gaineratu du ikertzaileak.