18 eta 25 urte bitarteko gazteen %37,9k dietaren bat jarraitu dute azken urtean, Aegon elkarteak egindako Osasun eta Bizi Estiloaren VII. Azterlanaren arabera. Kopuru horrek behera egiten du adin-talde zaharrenetan: %29,8 41 eta 55 urte bitarteko pertsonetan, eta %19,7 56 eta 65 urte bitartekoetan.

Dieta egiteko arrazoiei dagokienez, pisua murrizteko edo mantentzeko asmoa aipatu dute gehien (%67,5), eta ez elikadura edo osasun orokorra hobetzekoa (%61,2).

Azterlan horrek dietak maizago egiten direla erakusten du, emakumeen artean (%31,1) gizonen artean baino (%22,7). Era berean, dieta gehiago egiten dute lana galdu dutenek (%39,8), egunero telelana egiten dutenek (%36,9), egoera ekonomikoak hobera egin duela uste dutenek (%35) eta itxura fisikoarekin gustura ez daudenek (%33,8). Dieta gehiago jarraitzen dute, halaber, beren pisua idealaren gainetik dagoela uste dutenek (% 31,7) eta elikadura osasungarria daramatela uste dutenek (% 29,3).

Lehen aldiz, ikerketak nabarmentzen du dieta egiten dutenen erdiak baino gehiagok (%50,2) profesional batek gainbegiratuta egiten dutela, hau da, aurreko urtean baino 7,2 puntu gehiago. Ildo horretan, familiako medikuaren edo osasungintzako profesionalen gomendioak dira baloratuenak.

Hala ere, txostenak dio hamar pertsonatik lauk onartzen dutela ez dutela kontrolik kontsumitzen duten elikagai kopuruan. Iritzi hori ohikoagoa da beren pisuaren azpitik daudenen artean (%49,1), dietaren bat egin dutenen artean (%46,2) eta elikadura osasungarria daramatela uste ez dutenen artean (%52).