- Gaur sartzen garen hilabetearekin batera, saltoki askok amaitutzat eman dituzte merkealdiak. Hala ere, erakusleiho batzuek merkealdiaren azken egunak iragartzen jarraitzen dute, %50, 60 edo %70eko merkealdia duten kartelekin. 2020ko merkealdiaren eta aurrekoen arteko alde handia, hain zuzen ere, saltokiek aurten izan duten stock zabalean dago. Hala berretsi du DIARIO DE NOTICIAS DE ALAVA egunkarian Diego Martinez de San Vicente Gasteiz On hiriko merkataritzaren elkarteko presidenteak.

"Aurtengo beherapenetan alde handia egon da aurreko urteekin alderatuta. Izan ere, martxoan, apirilean eta maiatzean dendak itxita egon ziren eta dendak berriz ireki zituztenean, oso pixkanaka hasi ziren salmentak. Beraz, saltokiak ia stock guztiarekin iritsi dira beherapenetara. Beste urte batzuetan, merkealdia iristean, produktu eta arropa asko agortuta zeuden. Baina aurten aukera asko egon dira eta alde horretatik aurreko urteetan baino ezberdintasun handiagoa egon da", esan du Diego Martinez de San Vicentek.

Izan ere, eta ildo beretik, saltoki askok irabazi-marjina txikia eman dute denboraldiko arropa saltzeko helburuarekin, presidentearen arabera. Zehazki, bere hitzetan, "saltoki batzuek kostuaren azpitik saldu dituzte arropak, stocka kentzeagatik, eta beste batzuek, zorte handiagoa izan dutenek, gutxi irabazi dute erositakoa saltzeagatik".

Ostalaritzak ere ez du momentu ona bizi. Diego Martinez de San Vicenteren arabera, taberna askok pertsiana jaitsi behar izan dute, koronabirusak sortutako krisi ekonomikoa dela eta. Beste ostalari askok euren ilusioa jarri dute hilabete honetan, ostalaritzaren etorkizunean garrantzia izango duena, presidente honen arabera.

"Tabernak bizirik diraute, baina egoera zailean: Taberna asko itxi behar izan dira, eta beste askok lanean jarraitzen dute, egoera berrira egokitzeko ahalegin handia eginez. Ikastetxea eta horrekin zer gertatuko den garrantzitsua da ostalaritzarentzat, ekonomia asko suspertzen duelako. Hori dela eta, ostalari asko urduri daude ikastetxeekin zer gertatuko den jakitearekin. Egungo egoerak errespetua ematen du, zer gertatzen den ikusteko itxaron beharko dugu", esan du.

Hala ere, bigarren berragertze honetan ostalaritzak baikortasunez jarraitzen duela eta herritarrek kafea hartzera joaten jarraitzen dutela esan du Gasteiz On-eko presidenteak: "Garrantzitsua da herritarrek jakitea ostalaritzan ahalegin handia egiten ari dela prebentzio- eta segurtasun-neurri guztiak betetzeko, beren lokaletan koronabirus arriskurik egon ez dadin. Herritarrei lasaitasuna transmititzeko ahalegin handi hori egin nahi duten lehenak dira ostalariek. Gainera, taberna bat baino leku arriskutsuagoak daude, bertan segurtasun distantziak eta garbitasuna ondo mantentzen da", ondorioztatu du.

Beherapenak. Gaur sartzen garen hilabetearekin batera, saltoki askok amaitutzat eman dituzte merkealdiak. Hala ere, erakusleiho batzuek merkealdiaren azken egunak iragartzen jarraitzen dute, %50, 60 edo %70eko merkealdia duten kartelekin. 2020ko merkealdiaren eta aurrekoen arteko alde handia, hain zuzen ere, saltokiek aurten izan duten stock zabalean dago. Hala berretsi du DIARIO DE NOTICIAS DE ALAVA egunkarian Diego Martinez de San Vicente Gasteiz On hiriko merkataritzaren elkarteko presidenteak.

Tabernak. Ostalaritzak ere ez du momentu ona bizi. Diego Martinez de San Vicenteren arabera, taberna askok pertsiana jaitsi behar izan dute, koronabirusak sortutako krisi ekonomikoa dela eta. Beste ostalari askok euren ilusioa jarri dute hilabete honetan, ostalaritzaren etorkizunean garrantzia izango duena, presidente honen arabera.

"Aurtengo beherapenetan alde handia egon da aurreko urteekin alderatuta. Izan ere, martxoan, apirilean eta maiatzean dendak itxita egon ziren eta dendak berriz ireki zituztenean, oso pixkanaka hasi ziren salmentak. Beraz, saltokiak ia stock guztiarekin iritsi dira beherapenetara. Beste urte batzuetan, merkealdia iristean, arropa asko agortuta zeuden. Baina aurten aukera asko egon dira eta alde horretatik aurreko urteetan baino ezberdintasun handiagoa egon da".

"Saltoki batzuek kostuaren azpitik saldu dituzte arropak, stocka kentzeagatik, eta beste batzuek, zorte handiagoa izan dutenek, gutxi irabazi dute erositakoa saltzeagatik".

"Tabernak bizirik diraute, baina egoera zailean: Taberna asko itxi behar izan dira, eta beste askok lanean jarraitzen dute, egoera berrira egokitzeko ahalegin handia eginez".