Ze gozoa den pintxoa, ezta? Sentsazio ezberdinak biziarazten dizkigun mokadu txiki horrek zentzumen guztiekin gozatzea lortzen du. Askotan, aitzakia da lagunekin eta familiarekin egoteko, astea nola joan zaigun partekatzeko. Euskal Herriko edozein herri edo hiritara joaten bagara, barietate eta produktu ezberdinak dituzten pintxoak probatzen ditugu. Batzuei berritzea eta estiloz aldatzea gustatzen zaigu, beste batzuei, aldiz, klasikoetatik tira egin eta nazkatu arte errepikatzea. Eta zein zoragarria izan behar den gure pintxoa sortzea? osagaiak aukeratzea, zapore desberdinak bilatzea, hobeto egokitzen direnak aukeratzea eta, gero, gainera, jendeari gustatzea. Mundu osoko sukaldariak, gure lurra ordezkatuz, Euskadi Nafarroako 18/70 Pintxo Txapelketan izan dira pasa den asteburuan Bilbon. Pintxoez gozatzea eta gure lurrak ematen dizkigun txoko eta produktuez harro sentiaraztea lortu dute. Arabako lurraldea presente egon da ekitaldi honetan, noski, eta sariek oso zoriontsu egiten gaituzte. Zorionak Mitxel Suarezi, Otogoieneko Borda Berri Erretegikoa, merezitako bigarren postuagatik. Josean Merino eta PerretxiCo-ko talde osoari ere Ohorezko Sariagatik. Eta, noski, Alberto Jr. eta Txema Solana El Mexicano y Mucho Más-ekoak Epaimahaiaren Aipamen Bereziagatik.
- Multimedia
- Servicios
- Participación
