- Le Cordon Bleu Madridek argitaratu zuen Goi Sukaldaritzako Sariaren hamargarren edizioan parte hartuko duten hautatuen zerrenda. Izen emate guztien artean, eskolak 50 ikasle aukeratu ditu lehiaketaren hurrengo fasera joateko. Besteak beste, arabar bat aukeratu dute irabazle aukera izateko, atzo azaldu zutenez.
Euskal Herriko ikasle hauek hautatu dituzte: Aitor Aldazabal Onda eta Nicolás Aparicio Albert, Gipuzkoako Aiala Ostalaritza Eskolakoak; David Ríos Guzmán, Gipuzkoako CEBANCkoak; Irati Mendoza Medina, Gasteizko EH EGIBIDEko Mendizorrotza; Manuel Escudero Noguera, Zutoia Márquez Martín eta Adriá Olives Juan, Bizkaiko Ostalaritza Eskolako ikasle guztiak. Bigarren fase honetan, lurralde osoko 22 probintziatan banatutako 32 eskolatako 50 ikasle lehiatuko dira. Euskadi eta Valentziako Erkidegoa dira edizio honetan ordezkaritzarik handiena duten erkidegoak, eta bakoitzak 7 hautagai ditu. “Lehiaketaren fase honetan beste autonomia erkidego batzuk ere egongo dira: Madril, Asturias, Andaluzia, Gaztela eta Leon, Katalunia, Aragoi, Murtziako Eskualdea, Balearrak eta Kanariak. Gainera, lehen aldiz, Eskolak salbuespen gisa onartu du atzerriko ikastetxe bateko parte-hartzaile baten kandidatura”, azpimarratu zuten antolatzailek egunkariari bidalitako prentsa-ohar baten bitartez. Hurrengo pausoa gehienez ere bost minutuko bideo errezeta bat grabatzea izango da, 2022ko urtarrilaren 27a baino lehen. Le Cordon Bleu Madrid-ek baterako jarraibideak emango dizkie izangaiei.