Gosaltzen ez duten haurrak ez daude hain gustura beren bizitzarekin erregulartasunez gosaltzen dutenak baino, mundu osoko 150.000 gazteri buruz egindako eta BMC Nutrition Journal egunkarian argitaratutako ikerketa baten arabera.

Ikerketa Anglia Ruskin Unibertsitateak (Erresuma Batua) eta Ameriketako Unibertsitateak zuzendu dute, eta harreman ia lineala erakusten du gosarien maiztasun handiagoaren eta 42 herrialdetako 10-17 urteko haur eta nerabeen bizi-gogobetetze handiagoaren artean, Espainia barne.

Bizi-gogobetetasunaren puntuaziorik altuena egunero gosaltzen zuten parte-hartzaileek lortu zuten; bizi-gogobetetasunaren puntuaziorik txikiena, berriz, inoiz gosaltzen ez zuten haurrek lortu zuten.

Aztertutako 42 herrialdeen artean, Portugalen egunero gosaltzen zuten haurrek bizi-gogobetetasun maila altuenak zituzten. Aitzitik, bizi-gogobetetasunaren puntuaziorik txikienak inoiz gosaltzen ez zuten Errumaniako haurrengan aurkitu ziren, eta horrek emaitzetan ere eragina duten balizko faktore sozioekonomikoak adierazten ditu.

Egunero gosaltzen zuten haurren artean, Ingalaterrakoek zuten bizi-gogobetetasunaren batez besteko bosgarren puntuaziorik baxuena, Errumania, Hungaria, Alemania eta Austriaren atzetik.

Egileetako batek azpimarratu duenez, "ikerketa oso zabala izan zen, eta gosariaren maiztasunaren eta bizi-gogobetetasunaren arteko lotura sendoa aurkitu zuen, eta hainbat arrazoi potentzial daude horretarako. Aurreko zenbait azterlanen arabera, gosaldu ez duten nerabeen gogo-aldartea txikia da, eta antsietatea, estresa eta depresioa ere handiagoak dira".