Kontsumitzaileen eta Erabiltzaileen Erakundeak (OCU) sei hilabete edo gehiagoko haurrentzako zereal anitzeko hamar ahi aztertu ditu (bi markatan, bosgarren hilabetetik aurrera), eta 5 laginetan azukre ugari aurkitu du.
Zehazki, Bleviten 8 zereal (% 32,3 azukre), Nutriben 8 zereal (% 20,4), Damira Multicereales (% 18,9), Nestlé 8 zereal (% 18,95) eta Gerber Grain & Grow 8 zereal (% 17,4).
OCUren arabera, batez ere, gehiegizko azukre hori zerealen hidrolisiaren ondorioa da. Prozesu teknologiko horren helburua almidoia azukre sinple bihurtzea da, digerigarriagoak izan daitezen. Baina ez da beharrezkoa haurrak sei hilabete betetzen dituenean, orduan gai baita almidoia arazorik gabe asimilatzeko, txostenareen arabera. "Nutribenen ahian maltodextrina ere bazegoen, lodigarri gisa erabiltzen den karbohidrato mota bat. Damiran, berriz, sakarosa erabili zen, azukre arruntaren izen kimikoa", gaineratu dute. Analisian egiaztatu da ahi guztiek B1 bitamina dutela, legez derrigorrezkoa dena, baina guztiak ez dute beste osaigai batzuk, 6 hilabeteko haurtxoetan komeniko litzatekeen bezala. Gabezia hori lau produktuk partekatzen dute: almiroi multizeralak, Nutribén 8 zereal, Carrefour Baby Bio Multicereales eta Hipp biologiko Multizerealak.
Analisian 27 substantzia toxiko baztertu dira, hala nola pestizidak, metal astunak, nitratoak, mikotoxinak, akrilamida, alkaloide tropanikoak, bakterio patogenoak. Emaitzak "onak" izan dira kasu guztietan, nahiz eta araudiak onartzen dituen janari-kantitateetan kadmioa eta artsenikoa aurkitu ohi diren; OCUren arabera, egoera horrek osasun-agintarien zaintza erregularra bultzatu beharko luke. Hala ere, patogenoak ez diren enterobakterioak detektatu dira ahi batean, Almironenean, "produktu horren balorazioa oztopatzen duen higiene-gabeziaren adierazle bat".