Birminghameko Unibertsitateak (Erresuma Batua) egindako ikerketen berrikuspen berri batek iradokitzen duenez, haurdunaldia hasi aurretik fruta, barazkiak, itsaskiak, esnekiak, arrautzak eta zerealak dituen dieta bat berez abortatzeko arriskua murriztearekin lotuta egon daiteke.
Hala, eta ildo beretik, aurreko hilabeteetan eta haur bat sortu eta gutxira, emakumeen eta pertsonen elikadura-ohiturak aztertzen zituzten 20 ikerketa aztertu ditu Fertility and Sterility aldizkari zientifikoan. Ikerketa horien bidez jakin nahi da ea ikerketa horiek bat-bateko abortua gertatzeko probabilitate txikiagoa edo handiagoa zuten.
Ikertzaileek ondorioztatu dutenez, fruta, barazki, itsaski, esneki, arrautza eta zerealetan aberatsa den dieta batek abortatzeko arriskua murrizten du. Dieta osasuntsu eta orekatuen parte izan ohi diren elikagaiak dira, eta haurdunaldian bitamina eta mineraletan altua den dieta oso bat jarraitzearen garrantziaren frogak daude.
Berrikuspenak erakutsi du, kontsumo baxuarekin alderatuta, "frutaren kontsumo handia berezko abortuaren arriskuaren ehuneko 61eko murrizketarekin lotu daitekeela". "Barazkien kontsumo handia berez abortatzeko arriskuaren ehuneko 41eko murrizketarekin lotu daiteke. Esnekiek ehuneko 37 murrizten dute arriskua, zerealek ehuneko 33 eta itsaskiak eta arrautzek ehuneko 19".
Ikertzaileek aztertu dute, baita ere, aurrez definitutako dieta motak, hala nola Dieta Mediterraneoa edo Ugalkortasunaren Dieta, izan ote zitezkeen lotuta berezko abortuaren arriskuarekin. "Ez zuten frogarik aurkitu dieta horietako batek ere arriskua murriztu edo areagotu zuela esateko".