“Mundu bidezkoago baten alde”

Goseari aurre egiteko sentsibilizazio-kanpainak ere egiten dituzte Manos Unidaseko erakundetik

03.10.2021 | 00:02

GASTEIZ– Milaka elikagai zaborretara botatzea saihestea, horrek eragiten duen kalte ekonomiko, ingurumeneko, etiko eta moralaren inguruan kontzientziatzea eta munduko gosearen aurka ere borrokatzea. Irabazi asmorik gabeko Manos Unidas-ek hainbat sentsibilizazio kanpainatan lan egiten du, hainbat helbururekin.

"Gosearen, azpigarapenaren eta instrukzio faltaren aurkako borroka da gure egitekoa, eta hori eragiten duten egiturazko arrazoiak (injustizia, ondasunen banaketa desorekatua eta pertsonen eta herrien arteko aukerak, ezjakintasuna, aurreiritziak, elkartasunik eza, axolagabetasuna eta giza eta kristau-balioen krisia) ezabatzeko lan egitea", azaldu dute irabazi-asmorik gabeko erakundetik. Helburu horiek eta lan hau aurrera eramateko, bi bide desberdinetan oinarritzen dira. Batetik, sentsibilizazioan lan egiten dute, eta, bestetik, garapenerako lankidetzan. Sentsibilizazioaren esparruan, gosea eta pobrezia daudela salatzen saiatzen dira, baita horien kausak eta konponbideak ere. Hain zuzen, Manos Unidas erakundearen lanaren lehentasunetako bat gosea dagoela ezagutaraztea da, "eguneroko bizitzaren zati gisa 800 milioi pertsona baino gehiago baitira, gosea eragiten duten arrazoiei taldean aurre egiteko eta konponbide onenak aurkitzeko". Horretarako, sentsibilizazio-kanpainak egiten dira urtean zehar, pertsonen kontzientzia eta konpromisoa areagotzeko.

Gainera, garapenerako lankidetza ere lantzen dute, behar desberdinei erantzuteko garapen integraleko programak, planak eta proiektuak finantzatzeko baliabide ekonomikoak biltzeko. "Manos Unidas-en aburuz, garapena prozesu bat da, aldaketa sozialak ekarri behar dituena bai Iparraldean bai Hegoaldean, pertsona guztientzako bizi-baldintza duinak lor ditzaten", azpimarratzen dute. "Garrantzitsua da herritarrak sentsibilizatzea munduko gosearen aurka borrokatzen laguntzeak duen garrantziaz, eta, kontrako aldean, janaria zaborretara ez botatzeak eta ingurumena, baliabideak, abeltzainen eta nekazarien lana eta elikagai bakoitzaren prezioaren balioa zaintzen jakiteak duen garrantziaz", ondorioztatu du Marco Gordilla Manos Unidas erakundetik.

noticias de noticiasdealava